ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η σύγκρουση για την υπόθεση Χαϊκάλη

Στα άκρα η σύγκρουση για την υπόθεση Χαϊκάλη

Σε περιδίνηση έχει μπει η πολιτική ζωή της χώρας μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσεγγίστηκε από μεσάζοντα για να τον δωροδοκήσει, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 από τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο. Στη συνέχεια, ο Παύλος Χαϊκάλης βγήκε στον «αέρα» της εκπομπής, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Η καταγγελία με οσμή σκανδάλου έριξε βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό και πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κόμματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαϊκάλη, ο φερόμενος ως μεσάζων, Γιώργος Αποστολόπουλος –το όνομά του έγινε γνωστό στη διάρκεια της ημέρας από διαρροές κι όχι εξαρχής-, τού πρότεινε 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η προσφορά ανερχόταν συνολικά σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο Γ.Αποστολόπουλος, στέλεχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν στο παρελθόν συνεργάτης των πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά, αλλά και συνεργάτης του ίδιου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη «αστυνομικό σενάριο» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα.

Ο κ. Χαϊκάλης στις καταγγελίες του ενέπλεξε τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα την άμεση, οργισμένη και πρωτοφανή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε την καταγγελία σοβαρή και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη τεκμηριώνουν τη γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου.

Τι είπε στην κατάθεση του ο Αποστολόπουλος

Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως «μεσάζων»;

Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κατήγγειλε ο Παύλος Χαϊκάλης και οι ΑΝΕΛ, παρουσίασε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια των εξηγήσεων που παρείχε στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο.

Κατά πληροφορίες, ο καταγγελλόμενος και ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή , υποστηρίζει ότι ουσιαστικά ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν αυτός που του είπε «αν λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα θα ψηφίσω». Έφτασε δε ένα βήμα παραπέρα αφού φέρεται να ισχυρίστηκε πως διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν όσα λέει, αφού «το βίντεο Χαϊκάλη είναι μονταρισμένο». Υπονοεί λοιπόν πως κατέγραφε και εκείνος την συνομιλία και πως διαθέτει σχετικό βίντεο. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως στις εξηγήσεις του είπε ότι σκοπός ήταν να αποδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος στο οποίο υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και συντάκτης του οικονομικού του προγράμματος. Εν ολίγοις ισχυρίζεται πως «παγίδευσε τον Χαϊκάλη για τον καταγγείλει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Χαϊκάλης ξέσπασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook διερωτώμενος για ποιο λόγο ορισμένοι τον αμφισβητούν.

«Κάποιοι θεωρούν απίθανο να με προσέγγισε κάποιος προκειμένου να με δελεάσει να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αντιθέτως θεωρούν πιο πιθανό να έφερα την αντιτρομοκρατική σπίτι μου, να ζώστηκα με κοριούς, να πήγα στον εισαγγελέα 2 φορές και μια φορά στη ΓΑΔΑ, καταθέτοντας 2 cd με ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο υλικό και όλο αυτό να το έχω στήσει. Για ποιο λόγο;» έγραψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
«Μπορεί επίσης να μου πει κάποιος γιατί μια εβδομάδα μετά η έρευνα δεν είχε ξεκινήσει ενώ υπήρχε υλικό;» σημείωσε στην ίδια ανάρτηση ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αμοντάριστα τα πλάνα

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζουν πως το οπτικοακουστικό υλικό με τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο δεν έχει υποστεί επεξεργασία εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος "επικοινώνησε πριν από λίγο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό και χαρακτήρισε ψευδή όσα σχετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας'.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014:
Στην εισαγγελία παραδόθηκαν οι πρωτογενείς πηγές με αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη τους, το οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναντήσεις του Π. Χαϊκάλη με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Πρόκειται για ένα ρολόι - κάμερα και ένα ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο μέσα στα οποία υπάρχει το υλικό - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ - από την πρωτογενή του αποθήκευση. Άρα είναι αμοντάριστα όλα όσα ελέχθησαν και καταγράφηκαν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Να δώσουν το βίντεο στη δημοσιότητα οι Αρχές για να λάμψει η αλήθεια!

Με δήλωση του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, λίγο μετά τις 20.00 ο Παύλος Χαϊκάλης, καλεί τις Αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο και το υλικό που έχουν στα χέρια τους για να λάμψει η αλήθεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου κάνει μήνυση. Απαιτώ από τους εισαγγελείς να δώσουν στη δημοσιότητα όλο το υλικό με τα video και τους διαλόγους, για να φανεί ποια είναι η αλήθεια».

Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Σχετικές ειδήσεις