ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ηθικός αυτουργός ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Ηθικός αυτουργός ο Τσίπρας

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Χαϊκάλη άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε «τη σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη» και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει τους τελευταίους μήνες σε μια πολιτική εκφοβισμού όλων εκείνων των βουλευτών που δυνητικά σκέφτονται να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο σχέδιο, «ηθικός αυτουργός του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας», αφού «είναι ο πρώτος που άφησε σαφή υπονοούμενα ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει ενδέχεται να έχει δωροδοκηθεί».

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, σημείωσε ότι οι εκλογές «θα δοκιμάσουν την οικονομική σταθερότητα και ενδεχομένως θα βάλουν τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια». Και πρόσθεσε: «Ένας βασικός λόγος που δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές είναι γιατί πρέπει να διαμορφωθεί όχι απλά μια προεδρική πλειοψηφία, αλλά μια συνταγματική πλειοψηφία ώστε να αλλάξουμε διατάξεις του Συντάγματος, που αυτή τη στιγμή προκαλούν ουσιαστικά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίον ασκείται η πολιτική στη χώρα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι θα υπάρξει γρήγορη οικονομική ανάπτυξη αν καταφέρουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τρίτη ψηφοφορία θα λειτουργήσει λυτρωτικά για την οικονομία. Βεβαίωσε ότι ο στόχος στον προϋπολογισμό για ρυθμό ανάπτυξης 3% «είναι απόλυτα εφικτός» και πρόσθεσε ότι ένας τέτοιος υψηλότατος ρυθμός ανάπτυξης θα δημιουργήσει «νέες θέσεις απασχόλησης από τον ιδιωτικό τομέα».

Σχετικές ειδήσεις