ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη απάντηση Θεοδωράκη στους ισχυρισμούς Χαϊκάλη

Οργισμένη απάντηση Θεοδωράκη στους ισχυρισμούς Χαϊκάλη

Δριμύτατη επίθεση στο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαϊκάλη, με αφορμή όσα υποστήριξε για «το Ποτάμι», εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί και τώρα. Ο κ. Χαϊκάλης και οι συνέταιροί του θα ξαφνιαστούν από την οργή του λαού. Το ότι αυτοί είναι βρόμικοι δεν σημαίνει ότι όλοι είναι βρόμικοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους, από τη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ ερωτηθείς ποιοι είναι οι συνέταιροι του κ. Χαϊκάλη, απάντησε: «Μα ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι μόνος του, είναι μια ολόκληρη συμμορία που εδώ και αρκετούς μήνες διακινεί κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες. Τη μια μέρα το Ποτάμι είναι του Σημίτη, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Μπόμπολα, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Βαρδινογιάννη, την άλλη μέρα είναι του Αλαφούζου. Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό σενάριο. Και τώρα μας λένε ότι το Ποτάμι είναι των τραπεζιτών. Και ποιοι το λένε; Το λένε οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε συζητήσεις, πόσα μου δίνεις και τι να κάνω. Η οργή του λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί τους. Ο βούρκος θα τους καταπιεί. Και το Ποτάμι δυναμώνει για να καθαρίσει όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους βούρκους».

Σε άλλη ερώτηση αν το φέρει η μοίρα να καθίσει «το Ποτάμι» στο ίδιο τραπέζι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν συνεργαζόμαστε με ακροδεξιούς, δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους. Το έχουμε ξεκαθαρίσει και το έχουμε συστήσει και σε κάποιους άλλους που πετούσαν τη σκούφια τους για να συνεργαστούν με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς. Εμείς δεν συνεργαζόμαστε και γενικά το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με το βούρκο. Το βούρκο που προσπαθεί να λερώσει ό,τι καινούριο υπάρχει για να παραμείνει να εκμεταλλεύεται την ελληνική κοινωνία. Αυτόν τον βούρκο εμείς θα τον καθαρίσουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε επίσης κριτική και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη δήλωσή του ότι «ο κ. Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του», σημειώνοντας: «Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα το έχει ήδη μετανιώσει αυτό που έχει πει, ότι ο κ. Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του. Βιάστηκε, ήταν μια βιαστική δήλωση και αναρωτιέμαι ποιο είναι το καθήκον του κ. Χαϊκάλη; Να παίζει στο Χρηματιστήριο, ως λοταρία, και να παίρνει 10% τόκο το μήνα; Το καθήκον του είναι να πετάει λάσπη σε άλλα κόμματα; Και θα ήθελα, εάν υπάρχουν, και υπάρχουν άνθρωποι σκεπτόμενοι ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν μια απάντηση. Θεωρούν ότι αυτά που λέει ο κ. Χαϊκάλης και για το Ποτάμι έχουν βάση αλήθειας; Υπάρχουν κάποια λαθρόβια έντυπα, βέβαια, που το πρωί στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ πετάνε κι αυτά λάσπη στο Ποτάμι. Εμείς είμαστε εδώ. Είμαστε καθαροί, είμαστε δυνατοί, έχουμε μόνο την αγάπη του κόσμου, δεν έχουμε την αγάπη των συμφερόντων και των συντεχνιών. Αλλά θέλω να μάθω αν αυτοί οι πολιτικοί που μιλάνε στο όνομα της Αριστεράς δέχονται ότι ο Χαϊκάλης κάνει το καθήκον του με αυτά που λέει; Εκτός αν το καθήκον του Χαϊκάλη είναι αυτό. Να λασπώσει το καινούργιο να λασπώσει το Ποτάμι. Αυτό είναι το καθήκον του Χαϊκάλη;

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε, τέλος, την ανησυχία ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλα τέτοια φαινόμενα το επόμενο διάστημα, καταλήγοντας: «Το τέρας σπαρταράει και θα υπάρχουν φοβάμαι κι άλλες τέτοιες αντιδράσεις, αλλά νομίζω ότι ο λαός θα γυρίσει την πλάτη σε αυτά τα παλιά φαινόμενα του βούρκου».

Σχετικές ειδήσεις