ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Φώτης Κουβέλης πρότεινε συνεργασία ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ

O Φώτης Κουβέλης πρότεινε συνεργασία ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ

Την πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Φώτης Κουβέλης με την εισήγησή του στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης στην εισήγησή του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

Σχετικές ειδήσεις