ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διεθνής Τύπος για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο διεθνής Τύπος για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στραμμένα στην Ελλάδα και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης τα βλέμματα όλου του κόσμου και σήμερα (27/01/2015).

Με δημοσιεύματα και συνεχή ενημέρωση τα διεθνή ΜΜΕ καλύπτουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Liberation: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αυτή η συμμαχία είναι παιχνίδι με την φωτιά λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Ο «κόκκινος» Ντάνι καλεί τον Φρανσουά Ολάντ να μεσολαβήσει στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος.

liber

Financial Times: Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι αν και υπάρχει ανησυχία στις Βρυξέλλες η αίσθηση είναι ότι θα υπάρξει συμβιβασμός που θα δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να είναι συνεπής στα δάνειά της χωρίς να προχωρήσει σε κούρεμα.

Στο ερώτημα εάν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η απάντηση είναι όχι αλλά οι FT αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ατυχήματος εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρατήσει όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τους σκληροπυρηνικούς υπό έλεγχο.

Daily Mail: Αρκετά τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας, που αναφέρει ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν δέχεται εντολές από τους Γερμανούς, αλλά και φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

WSJ: Η Ελλάδα και η Ευρώπη αναζητούν λύσεις για τους όρους διάσωσης αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τυχόν παραχωρήσεις θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν άλλα κινήματα κατά της λιτότητας στην Ευρώπη.

Ιndependent: Ο Αλέξης Τσίπρας τα βάζει κατά της «νεοφιλελεύθερης» Ευρώπης καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μακρά μάχη κατά της λιτότητας.

Guardian: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας που τάσσεται κατά της λιτότητας βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες. Στο δημοσίευμα ο αναλυτής Mujtaba Rahman του Eurasia Group επισημαίνει ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει εταίρο στους ΑΝΕΛ και όχι στο Ποτάμι σηματοδοτεί τις προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει το βάρος στα εσωτερικά έναντι των εξωτερικών εμποδίων.

New York Times: Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αντικατοπτρίζει το ρήγμα στην Ευρώπη και το χάσμα μεταξύ με των Ελλήνων και των ψηφοφόρων στη Γερμανία, την Φινλανδία και την Ολλανδία. Ο νέος ηγέτης στην Ελλάδα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τους πιστωτές του.

ΒΒC: Είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς την αποπληρωμή του τεράστιου ελληνικού χρέους λέει ο στο BBC ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Bloomberg: Η ΕΕ αναζητεί την φόρμουλα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ μετά τη νίκη Τσίπρα.

bloomberg2 copy

Σχετικές ειδήσεις