ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι άνθρωποι - κλειδιά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι άνθρωποι - κλειδιά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι θα τρέξουν το κυβερνητικό έργο και ποιοι θα έχουν τον πρώτο ρόλο στη διακυβέρνηση - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Του Κώστα Τσιτούνα

Επειδή τις τελευταίες ώρες πολλά γράφονται και πολλά ακούγονται για το ρόλο που θα έχουν οι υπουργοί και οι αναπληρωτές στο νέο υπουργικό σχήμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρόλοι του καθενός είναι διακριτοί και έχουν καθοριστεί από τον πρωθυπουργό.

Το γενικό πρόσταγμα σε όλα τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής θα το έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θα εποπτεύει όλα τα οικονομικά υπουργεία και παράλληλα Θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Επί της ουσίας δηλαδή θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λογο στη διαπραγμάτευση μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το συντονισμό του κυβερνητικού έργου θα τον έχει πρωτίστως ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης που είναι και ο άνθρωπος τον οποίο ο Τσίπρας εμπιστεύεται περισσότερο από όλους. Νο 2 μετά τον Φλαμπουράρη θα είναι ο Τέρενς Κουίκ όπου θα λειτουργεί περίπου ως «τα μάτια και τα αυτιά του Πάνου Καμμένου».

Τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος τους παίρνει επάνω του ο κ. Νικολούδης που θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Παππάς, επίσης έμπιστος του Αλέξη Τσίπρα θα έχει επάνω του τη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού αλλά και την γενική γραμματεία ενημέρωσης. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα έχει επάνω του το briefing και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πάντα υπό την εποπτεία του Παππά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως λένε στελέχη του Μαξίμου κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει το 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο για να γίνεται απολογισμός έργου βήμα-βήμα.

Τέλος, όπως υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό σχήμα είναι μικρό και ευέλικτο αφού πρόκειται για:

  • Κυβέρνηση με μόνο 10 αντί 18 Υπουργεία.
  • Κυβέρνηση με 13 Υπουργούς αντί 19.
  • Κυβέρνηση με 5 Υφυπουργούς αντί για 20.

Σχετικές ειδήσεις