ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς αποχώρηση ο Βενιζέλος!

Προς αποχώρηση ο Βενιζέλος!

Είπε σε συνεργάτες του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο συνέδριο -Αρχίζει η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ...

Φαίνεται ότι ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος αρχίζει να κατανοεί, πως δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσει να ηγείται του Κινήματος που το οδήγησε στη δεινότερη ήττα της ιστορίας του, με τάσεις πλήρους διάλυσης.

Απ' τη μια τα περισσότερα ιστορικά αλλά και τα νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι τελείωσε η εποχή Βενιζέλου και με τον τρόπο τους του το υποδεικνύουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει μείνει χωρίς συμμάχους, πλην ελαχίστων «κηπουρών».

Απ' την άλλη οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι κι ο ίδιος πλέον προσαρμόζεται στην ιδέα, ότι η μοναδική λύση για την υστεροφημία του (που τον απασχολεί όσο τίποτε άλλο) του επιβάλλει την αποχώρηση απ' την ηγεσία.

Μόνο που θέλει αυτό να φανεί ως δικιά του πρωτοβουλία και όχι ως αποτέλεσμα των πιέσεων που του ασκούνται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε συζήτηση που είχε πριν λίγες ώρες με στενό πυρήνα συνεργατών του, τους αποκάλυψε ότι στο προσεχές συνέδριο δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Πρόσθεσε, ότι θα συντονίσει τις διαδικασίες διαδοχής, ώστε να γίνουν με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα απ' αυτά που ήδη αντιμετωπίζει το υπό κατάρρευση Κίνημα.

Σημειώνεται εδώ, ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και η εκπεφρασμένη με κατηγορηματικό τρόπο θέση του ΣΥΡΙΖΑ, της νέας κυβέρνησης, ότι αποκλείει κάθε μορφής προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία Βενιζέλου, τον οποίο θεωρεί εκ των βασικότερων εκφραστών των μνημονίων.

Έτσι ατύπως μεν, αλλά ουσιαστικά έχει αρχίσει η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε αυτή τη μάχη θα συμμετάσχουν η Φώφη Γεννηματά η οποία εδώ και καιρό εργάζεται μεθοδικά για τη συγκρότηση ευνοϊκών γι' αυτήν συσχετισμών στο εσωκομματικό πεδίο, ενώ την ευνοεί και το ιστορικό όνομα που φέρει, ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος όπως εκτιμούν σοβαροί εσωκομματικοί παράγοντες έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος διαθέτει πολύ μικρή εσωκομματική επιρροή, ενώ έχει εκφράσει σχετική πρόθεση κι ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ποντάροντας στη στήριξη του Κ. Σκανδαλίδη.

Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για προβλέψεις. Ονόματα θα παίξουν, άλλα θα καούν, άλλοι θα προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση για το μέλλον.
Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε το παιχνίδι άνοιξε.

Και μάλιστα όλοι πιέζουν για την διεξαγωγή του συνεδρίου το συντομότερο δυνατό, ώστε να αρχίσει μια σοβαρή προσπάθεια ανάταξης του Κινήματος, πριν είναι πολύ αργά...

Σχετικές ειδήσεις