ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέλγιο: Η Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Βέλγιο: Η Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Σε κείμενο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της δημόσιας γαλλόφωνης βελγικής ραδιοτηλεόρασης RTBF, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών του Βελγίου επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς αναφέρει σχετικά ότι χρειάζεται λίγη υπομονή έως ότου καταστούν γνωστές οι θέσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ο Ρέιντερς αναφέρει: «Φυσικά θα δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να επιστρέψει σε μια υγιή δημοσιονομική κατάσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, ο ίδιος σημειώνει ότι «έχει ήδη γίνει και μπορεί να γίνει εκ νέου», αλλά υπό τον όρο ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όποια κι αν είναι η [κυβερνητική] πλειοψηφία». Η επιστροφή σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό είναι αναπόφευκτη επιλογή για την Ελλάδα, υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ζήτημα αξιοπιστίας: «Το σημαντικό για τους πιστωτές, δηλαδή τα κράτη και τους φορολογούμενους πολίτες τους, είναι να γνωρίζουμε ότι έχουμε αξιόπιστους συνομιλητές που θα κάνουν τα πάντα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να θέσουν τη χώρα τους στο σωστό δρόμο».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρέιντερς εκτιμά ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να εξάγει τα συμπεράσματά της», με κίνδυνο να απομονωθεί μέσα στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις