ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μάρτιν Σουλτς επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του απέναντι στη Ρωσία

Ο Μάρτιν Σουλτς επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του απέναντι στη Ρωσία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να μην αποκλίνει από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία.

«Σημείωσα με έντονη ανησυχία το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα (σ.σ. χθες 28/1) εγκατέλειψε την κοινή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας», είπε ο Σουλτς στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό ZDF.

«Απλά δεν μπορείς, από τη μια, να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη προς τη δική σου χώρα όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη, η πρώτη επίσημη κίνηση που κάνεις να είναι ότι διαρρηγνύεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», συνέχισε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο Σουλτς, στέλεχος του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, συναντάται σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα για να συζητήσει μεταξύ άλλων μαζί του για το πρόγραμμα της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά την οικονομία και το πώς η Ελλάδα θέλει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους της.

«Θα του πω ότι οι όποιες μονομερείς προσεγγίσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν θα τον βοηθήσουν», πρόσθεσε ο Σουλτς.

Σχετικές ειδήσεις