ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας εναντίον Σαμαρά: 3-0!

Τσίπρας εναντίον Σαμαρά: 3-0!

Ξεπερνούν τα όρια της ιλαροτραγωδίας οι εισηγήσεις που δέχεται ο Σαμαράς να μην επιτρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αβραμόπουλο. Τι θα πει σήμερα το απόγευμα 29/01/2015 στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγαγε την πρώτη καθαρή νίκη επί της ΝΔ στις τρεις πρώτες διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η δεύτερη εξίσου καθαρή νίκη ήρθε στις βουλευτικές εκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε 8 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ και σχημάτισε κυβέρνηση με τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη των ΑΝ.ΕΛ.

Η τρίτη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έρθει με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας εντός του επόμενου μήνα, αφού όπως όλα δείχνουν - και όπως πρώτο έγραψε το Newsbomb εδώ και αρκετούς μήνες – ο υποψήφιος τον οποίο θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με αυτή την κίνηση ματ ο Αλέξης Τσίπρας αποκαθηλώνει τον Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο από την πρωθυπουργία αλλά και από την ηγεσία της ΝΔ, αφού οι βουλευτές της ΝΔ θα αναγκαστούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, επιλογή που δεν θέλει ο Σαμαράς. Είναι προφανές ότι μιλάμε για την απόλυτη επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα που έχει γυρίσει όλο το παιχνίδι υπέρ του και πλέον θα «καθαρίσει» τον Σαμαρά και από την αρχηγία της ΝΔ, αφού τον «καθάρισε» από πρωθυπουργό!

Βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος και όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του «έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Μάλιστα εκτός από την «καραμέλα» της αριστερής παρένθεσης που τη χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να μην εγκαταλείψει την αρχηγία της ΝΔ στη σημερινή (29/01/2015) συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι όχι μόνον δεν έχασε η ΝΔ, αλλά αντίθετα είναι ισχυρή και ενωμένη!

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά αγγίζει τα όρια της ιλαροτραγωδίας. Μαζί με το στενό περιβάλλον των συνεργατών του από την Πολιτική Άνοιξη έχουν απομονωθεί πλήρως από την στρατηγική και τις αρχές της ΝΔ και στερούν από τον τόπο μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Οι ίδιοι άνθρωποι που τον έσυραν στην ήττα με την επιλογή του Σταύρου Δήμα και στην ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, οι ίδιοι τον σέρνουν και σε τρίτη συντριπτική ήττα καθώς του εισηγούνται να μην αφήσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθεί κανένας βουλευτής της ΝΔ και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης θα είναι σφοδρές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πλέον οι σχέσεις του Σαμαρά με τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ είναι σε πολύ κακό σημείο. Έχει απομονωθεί από όλους ενώ δεν έχει καμία απολύτως επικοινωνία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ενδεικτικό της σήψης και της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει είναι ότι το βράδυ των εκλογών δεν τον πήρε τηλέφωνο ούτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ούτε βεβαίως κανένα άλλο από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Σήμερα το απόγευμα 29/01/2015 στην αποδυναμωμένη εκτελεστική γραμματεία (είναι αμφίβολο αν θα πάει κάποιος) ο Σαμαράς θα εκθέσει τα επιχειρήματά του στον... μικρόκοσμό του.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΤΔ

«ΕΔΕΙΞΕ» ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Σχετικές ειδήσεις