ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτς: Προτιμότερη η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι παρά με τους ΑΝΕΛ

Σουλτς: Προτιμότερη η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι παρά με τους ΑΝΕΛ

Την προτίμησή του στο… Ποτάμι, έναντι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της ολιγόωρης επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ αφού συμπλήρωσε πως: «Κι ας μην ξεχνάμε, η σημερινή αντιπολίτευση είναι η κυβέρνηση του αύριο», τόνισε ότι «το Ποτάμι είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι θα βοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις αν τις αποφασίσει η κυβέρνηση, καθώς και σε όποια σύγκρουσή της για τη φοροδιαφυγή και την πάταξη της διαφθοράς. «Μένει η κυβέρνηση να κάνει τις κινήσεις κι εμείς θα είμαστε αρωγοί», υπογράμμισε, για να προτείνει την πραγματοποίηση μεγάλης ευρωπαϊκής διάσκεψης στην Αθήνα, την Άνοιξη, με τον τίτλο: «Η Ευρώπη είναι εδώ», την οποία θα στηρίξει και ο Σουλτς με την παρουσία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε συνάντηση μίας περίπου ώρα νωρίς το απόγευμα και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Η συνάντηση έληξε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις