ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας η μη επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία»

«Επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας η μη επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία»

Ως σημαντική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη μη επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, μετά την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών που αφορά μόνο στην παράταση των ήδη υφιστάμενων μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Η Αθήνα, σε συνεργασία και με άλλες χώρες, κατάφερε να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, κλίμα το οποίο είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29/01) και παρά τις έντονες φήμες που είχαν αναπτυχθεί, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων.

«Αποδείχθηκε ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις