ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύνδεση κινητικότητας από μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα προτείνουν οι ΑΝΕΛ

Αποσύνδεση κινητικότητας από μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα προτείνουν οι ΑΝΕΛ

Την αποσύνδεση της κινητικότητας στο Δημόσιο από οποιαδήποτε μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου για την κατάργηση της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

«Από το 2012 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά ως αρμόδια τότε Τομεάρχης, πολεμήσαμε πολύ σκληρά τον παραλογισμό με τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο. Παρά τα όσα υποσχόταν ο πρώην υπουργός κ. Μανιτάκης, τελικά οι διαθεσιμότητες οδήγησαν επί Μητσοτάκη σε χιλιάδες άδικες απολύσεις.

Απολύσεις άδικες γιατί έγιναν χωρίς καμία ατομική αξιολόγηση και παράλογες γιατί προκάλεσαν ζημία του δημοσίου συμφέροντος όπως π.χ. στην περίπτωση της φύλαξης των σχολείων», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνης, συνεχίζοντας:

«Οι Ανεξάρτητη Έλληνες πέραν της προφανούς στήριξής μας στο μέτρο ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω διαθεσιμοτήτων, προτείνουμε την αποσύνδεση της κινητικότητας στο Δημόσιο από οποιαδήποτε μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.

Μόνη λύση είναι η παροχή θετικών κινήτρων από το κράτος στους ενδιαφερόμενους να μετακινηθούν σ' όσες υπηρεσίες υπάρχει ανάγκη».

Σχετικές ειδήσεις