ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Πανεπιστήμιο στη Βουλή: Σάρωσε στην Πάτρα η Σία Αναγνωστοπούλου

Από το Πανεπιστήμιο στη Βουλή: Σάρωσε στην Πάτρα η Σία Αναγνωστοπούλου

Η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σίγουρα η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της περασμένης Κυριακής 25/01/2015.

Όπως αναφέρει το thebest, παρόλο που ήταν για πρώτη φορά υποψήφια στην Αχαΐα και έκανε προεκλογική εκστρατεία μόλις 15 ημερών, κατάφερε να εκλεγεί παίρνοντας μάλιστα πάνω από 17.500 σταυρούς, μια επίδοση που σίγουρα θα ζήλευαν πολλοί υποψήφιοι με χρόνια εμπειρία εκλογών.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα . Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Πατρών και στην συνέχεια έφυγε για σπουδές στην Αθήνα, στη Φιλοσοφική Σχολή. Μετά ήρθε στη ζωή της το Παρίσι όπου πήρε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Σήμερα είναι Καθηγήτρια Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το βιογραφικό της εξαιρετικά πλούσιο αυτό άλλωστε, όπως υποστηρίζει η ίδια μιλώντας στο thebest.gr, είναι που την έστειλε στη Βουλή. «Ο λαός της Αχαΐας δεν με γνώριζε, αλλά βασίστηκε στο βιογραφικό μου. Μου το έλεγαν στις περιοδείες που έκανα, είναι μια πραγματικότητα που δείχνει μια αλλαγή νοοτροπίας. Οι πολίτες δείχνουν ότι δεν έχουν ανάγκη πλέον να γνωρίζουν προσωπικά το βουλευτή, τους αρκεί να έχει τα εχέγγυα να μπορεί να του εκπροσωπήσει επαρκώς», τονίζει.

Όπως σημειώνει πάντως η ίδια δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την προσωπική της επιτυχία, εκείνο που την χαροποιεί όμως ιδιαίτερα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που, όπως εκτιμά, είναι «από τις καλύτερες της μεταπολίτευσης».

Τι την έκανε όμως να αφήσει την ακαδημαϊκή της καριέρα για να μπει στην αρένα της πολιτικής; Όπως αποκαλύπτει οι φοιτητές της ήταν εκείνοι που ουσιαστικά την έσπρωξαν να συμμετάσχει στις εκλογές, ήθελαν να την δουν να βγαίνει μπροστά.

«Φυσικά πρέπει να πω ότι δεν μου προέκυψε έτσι ξαφνικά η πολιτική. Η πολιτική ουσιαστικά υπήρχε πάντα στη ζωή μου και μέσω της επιστήμης μου. Όταν μπήκαμε όμως στην κρίση και είδα την σταδιακή κατάρρευση των ΑΕΙ και την απόγνωση των φοιτητών μου, είπα να μην επιλέξω την ασφάλεια του αμφιθεάτρου, αλλά να προσπαθήσω να εφαρμόσω στην πράξη όσα ήξερα θεωρητικά» εξηγεί.

Όσο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ο Νομός Αχαΐας τα έχει καταγράψει στις επαφές που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή.

«Η Αχαΐα είναι ένας Νομός κατεστραμμένος στην κυριολεξία. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τόσο ο διαλυμένος αγροτικός κόσμος όσο και ο αστικός. Τα έχω καταγράψει όλα, θα τα μεταφέρω κεντρικά και πιστεύω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πολλές δυνατότητες και τον πλούτο του τόπου μας για να τα ξεπεράσουμε», υποστηρίζει η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις