ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: «Παραφωνία» ο Σαμαράς στο νέο ελπιδοφόρο σκηνικό

Σακελλαρίδης: «Παραφωνία» ο Σαμαράς στο νέο ελπιδοφόρο σκηνικό

Η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την Πέμπτη (29/1/2015), με την απόφαση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης, σε μία δήλωσή του –απολογιστική της χθεσινής ημέρας- δεν παραλείπει να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αντώνη Σαμαρά, καλώντας την να αποφασίσει αν θα εργαστεί προς όφελος της κοινωνίας ή θα παραμείνει για μικροκομματικούς λόγους προσκολλημένη στην κινδυνολογία, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους δανειστές.

Η έναρξη της πραγματικής διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους σηματοδοτήθηκε από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσθέτει δε, ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ξεκίνησε η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην ΕΕ.

«Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι η στάση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ήταν ιδιαίτερα θετική και "είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση".

Ως παραφωνία στο «νέο ελπιδοφόρο σκηνικό» χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς επιμένει να αποποιείται των ευθυνών του και να αγνοεί προκλητικά τη λαϊκή ετυμηγορία. Επενδύει το πολιτικό μέλλον του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, που αυτή τη στιγμή σημαίνει συνολική αποτυχία για την Ελλάδα».

Τέλος, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «έστω και την ύστατη ώρα, να αποφασίσει αν θα εργαστεί προς όφελος της κοινωνίας ή θα παραμείνει για μικροκομματικούς λόγους προσκολλημένη στην κινδυνολογία, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους δανειστές».

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς: Ελληνική επιτυχία η μη επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Στην Αθήνα σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Σχετικές ειδήσεις