ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιόνας Σιόστεντ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωθήσει σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη»

Γιόνας Σιόστεντ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωθήσει σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη»

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση από άλλες χώρες, τόνισε ο Γιόνας Σιόστεντ, πρόεδρος του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σιόστεντ σημειώνει ότι η νίκη ΣΥΡΙΖΑ «θα επιβάλει μια αλλαγή της πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, καθώς υπάρχει μια αυξημένη αντίληψη ότι η πολιτική αυτή έχει αποτύχει. Δεν δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας»

Όπως αναφέρει : «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μια ώθηση στην αλλαγή πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να καταστεί πιο ανθρώπινη και να νοιάζεται πραγματικά για τους Ευρωπαίους».

Μάλιστα, τονίζει πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην στην Ισπανία, όπου βλέπουμε την άνοδο των Ποδέμος και της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας εμφανίζεται βέβαιος πως θα υπάρξει αλλαγή «κατεύθυνσης της ελληνικής κυβέρνησης. Αντί να υπακούει στις οδηγίες από τις Βρυξέλλες και να ασχολείται μόνο τη διάσωση των τραπεζών, η νέα κυβέρνηση θα νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους, θα αποκαταστήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, την εκπαίδευση, καθώς και τις συντάξεις»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, σημειώνει ότι απαιτείται αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας: «ο καθένας που κάνει μια ρεαλιστική ανάλυση συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσει το χρέος του 181%. Έτσι θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν το χρέος με μεθοδευμένο τρόπο και να ανοίξει μια διαπραγμάτευση με τη νέα κυβέρνηση»

Σχετικές ειδήσεις