ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερή στις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Μαξίμου

Σταθερή στις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Μαξίμου

Καταιγισμό δημοσιευμάτων και αναταραχή σε ολόκληρη την ευρωζώνη προκάλεσε η φράση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα».

Στις Βρυξέλλες επικρατεί αναβρασμός και όλοι σχολιάζουν τις κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ρήξη.

Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων και ξένων δημοσιευμάτων περί εκνευρισμού των δανειστών με τον Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου σε μία πρώτη προσπάθεια να αποτιμηθεί η κατάσταση.

Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» ο Γ. Βαρουφάκης, ο Γ. Δραγασάκης, καθώς και όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πτοηθεί από τις αντιδράσεις και σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική για την οποία άλλωστε έχει δεσμευτεί και προεκλογικά.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε στους συνεργάτες του ότι «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.

Η σύσκεψη βρίσκονταν σε εξέλιξ η μέχρι αργά το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις