ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρετός» διαβουλεύσεων Τσίπρα: Μίλησε με Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και Σουλτς

«Πυρετός» διαβουλεύσεων Τσίπρα: Μίλησε με Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και Σουλτς

Προσπάθειες να σβήσουν τη… φωτιά που άναψε μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατέβαλαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ξένοι αξιωματούχοι – Συνάντηση με Γιούνκερ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία επιβεβαιώθηκε η θέση και των δύο πλευρών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Λίγο αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής (30/1) ο Γ. Ντάισεμπλουμ επικοινώνησε επίσης με τον κ. Τσίπρα, στον οποίο αφού υποστήριξε ότι έγινε μια παρεξήγηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Υπουργό Οικονομικών, πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Αργά το βράδυ, τέλος, και μετά το δείπνο που είχε στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο Ολάντ και την Καγκελάριο Μέρκελ, και ο Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, ενημερώνοντάς τον σχετικά με τη συζήτηση που είχαν για την Ελλάδα. Του κατέστησε μάλιστα σαφές ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική νύξη για τη χώρα μας…

Συνάντηση με Γιούνκερ

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έχει την Τετάρτη (4/2), στις Βρυξέλλες, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Το πλήρες έτσι πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την ερχόμενη εβδομάδα, διαμορφώνεται ως εξής: Τη Δευτέρα ο κ . Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κύπρο, την Τρίτη τη Ρώμη, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, προκειμένου να συναντήσει τους κκ. Γιούνκερ και Ολάντ.

Σχετικές ειδήσεις