ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεόδωρος Πάγκαλος: Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει

Θεόδωρος Πάγκαλος: Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει

Τις εξελίξεις μετά την εκλογές και τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρει ότι από τις εκλογές προέκυψε ένα μείγμα «μαρξισμού και σουρεαλισμού με αξιώσεις»

«Το κείμενο αυτό γράφεται τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση καταλαμβάνει τις θέσεις που της εξασφάλισε η έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει. Παρά τη μακρά μου θητεία στον υπαρξισμό που είχε ξεκινήσει από την παράγκα του Σίμου την δεκαετία του ’50, παρακολουθώ αποσβολωμένος πράξεις και δηλώσεις. Εάν δεν ήξερα ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και φτωχοί παρακολουθούν ακόμα με αγωνία και ελπίδα αυτά τα καμώματα θα σκεφτόμουν απλώς ότι ανοίγει σε λίγο το Τριώδιο και θα φώναζα πικρόχολα όπως ο πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών: «Ε, ρε γλέντια!» σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Κάνοντας αναδρομή στην δική του πορεία στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος έρχεται στις τρέχουσε εξελίξεις και σημειώνει: «Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο μαρξισμός έγινε απλώς ένα εργαλείο ανάλυσης και το «ντουφέκι» αράχνιασε στην τρίτη πόρτα του διαδρόμου προς την κουζίνα μαζί με διάφορα οικιακά εργαλεία. Ουδέποτε το φανταζόμουν ότι μετά από δεκαετίες εναλλαγής σοσιαλδημοκρατίας και νεοφιλελευθερισμού – ευρωπαϊκής ομαλότητας δηλαδή – στη μοναδική αυτή χώρα θα προέκυπτε από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, με ακραία καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα ίσως, αλλά αναμφισβήτητα ως πρωτεύουσα επιλογή, ένα μίγμα μαρξισμού και σουρεαλισμού με αξιώσεις»

Σχετικές ειδήσεις