ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακωνσταντίνου: «Πληρώνουν και αυτοί που δεν θα έπρεπε»

Παπακωνσταντίνου: «Πληρώνουν και αυτοί που δεν θα έπρεπε»
Παραμένει κατηγορηματικός ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, αφού είναι εγγυημένες...

Σε δύσκολη θέση ήρθε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όταν κλήθηκε από τηλεοράσεως να πάρει θέση στα όσα είπε η Μαρία Δαμανάκη για επιστροφή στη δραχμή.

«Αν με καλέσατε εδώ να με κατσαδιάσετε, θα φύγω» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επανέλαβε από εκπομοπή του ANT1 ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση σε αυτούς τους τόνους.

Κατά τα άλλα, άγνωστο πώς, ο υπουργός συνεχίζει να δηλώνει αισιόδοξος για την οικονομία και ότι τις προσεχείς μέρες θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έχουν ληφθεί ώστε η χώρα να μην καταρρεύσει και ξεκαθάρισε ότι αν δεν γίνονταν αυτές οι κινήσεις το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «πληρώνουν και αυτοί που δεν θα έπρεπε».

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι το διάστημα που ήταν στην κυβέρνηση (2004 έως 2009), οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 70%. «Ήταν μια βόμβα που έσκασε στα χέρια μας», σημείωσε.

Επίσης ήταν κατηγορηματικός για το ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, αφού είναι εγγυημένες.

Σχετικά με το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, ο υπουργός δήλωσε ότι η κινητοποίηση είναι εντυπωσιακή, ενώ σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι της μόδας, ο κ Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «τέτοιες εκφράσεις δεν με εκφράζουν».