ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μόνος οδηγός μας η νωπή λαϊκή εντολή

Τσίπρας: Μόνος οδηγός μας η νωπή λαϊκή εντολή

Η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων και η στρατηγική της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον Αλ. Τσίπρα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινάει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία, η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά και τους άξονες των προτάσεων που θα θέσει στους δανειστές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, είτε στη Βουλή είτε στο Eurogroup», επεσήμανε κυβερνητικό στέλεχος, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στους εκβιασμούς δανειστών και αγορών.

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σταθερές τις θέσεις, τονίζοντας ότι αρχικός στόχος είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και στη συνέχεια θα κατατεθούν οι οριστικές ελληνικές προτάσεις.

«Μόνος οδηγός μας αποτελεί η νωπή λαϊκή εντολή», υπογράμμισε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός, κάτι που αναμένεται να τονίσει και κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος του Αλ. Τσίπρα είναι να εξελιχθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα είναι μέχρι τον Ιούνιο και θα έχει βασικό σκοπό την ανάσχεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η δεύτερη φάση θα εξελιχθεί σε βάθος τετραετίας και θα υλοποιηθούν οι υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό κορμό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας

Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, θα έχει την Δευτέρα 09/02, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, το ραντεβού που πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του καγκελαρίου της Αυστρίας, θα γίνει στη Βιέννη, στις 11:00 τοπική ώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει την ίδια ημέρα στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις