ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάπα Research: H προοπτική συμφωνίας ενισχύει την κυβέρνηση

Κάπα Research: H προοπτική συμφωνίας ενισχύει την κυβέρνηση

Yποχωρούν τα αισθήματα φόβου και ανησυχίας οι πολίτες θεωρούν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί, εκ των συμπερασμάτων δημοσκόπησης της Κάπα Research.

Με ελπίδα και αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να επιτύχει θετικότερα αποτελέσματα στην προσπάθειά της για ανάπτυξη αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εξελίξεις οι πολίτες. Ιδιαίτερα οι προοπτικές συμφωνίας της κυβέρνησης με την Ευρώπη που δημιουργήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα για τον Αλ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Θετικά αντιμετωπίζει την κυβέρνηση το 60,6% των πολιτών ενώ το 37,1% την αποδοκιμάζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Οταν τους ζητείται να περιγράψουν με συναισθήματα την κυβέρνηση Τσίπρα η πλειοψηφία 62,5% χρησιμοποιεί τη λέξη "ελπίδα", το 21,8 τη λέξη "υπερηφάνια", ενώ το 34% τη λέξη "ανησυχία", και το 14,6% τη λέξη "φόβος".

Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

Στους δείκτες δημοσικότητας κυριαρχούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης (70,7%), ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης (68%). Ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής (63,3%), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης (60,1), ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης (59%) και ο υπουργός Επικρατείας Ν. παππάς (57,7)

Το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία ενώ το 51,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο και ανήσυχο.

Οι πολίτες θεωρούν ότι μετά από 12 μήνες η κατάσταση της οικονομίας θα είναι λίγο καλύτερη (46,8%) ενώ ποσοστό 8% πολύ καλύτερη.

Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

Σχετικές ειδήσεις