ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποβρύχια:«Σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής του Άκη»

Υποβρύχια:«Σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής του Άκη»
Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας της Επιτροπής «από την έρευνα που κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με την Προανακριτική...

«Σε σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο» στην υπόθεση των υποβρυχίων οδηγούν οι έρευνες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Προανακριτικής, όπως αναφέρουν πηγές της πλειοψηφίας της επιτροπής.

Επίσης υποστήριξαν πως «προχώρησε τόσο πολύ η έρευνα και έχει αποκαλύψει όλο τον κύκλο του «μαύρου χρήματος» με τη διαδρομή Αθήνα - Έσσεν - Ζυρίχη -Λευκωσία - Αθήνα».

Στην προανακριτική κατέθεσε την Τρίτη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρης Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης «επιχειρηματίας φάντασμα» στην ελληνική δικογραφία και μέλος της «ομάδας Α» που ελάμβανε και διαχειριζόταν παράνομες πληρωμές στην αντίστοιχη γερμανική, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το πόρισμα για Άκη

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, Βαγγέλη Αργύρη, βρίσκεται το πόρισμα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών που είχε ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Τσοχατζόπουλου.

Το πόρισμα έχει δοθεί ήδη σε όλα τα κόμματα προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία που υπάρχουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος έλεγχος δείχνει «επιβαρυντικά στοιχεία» σε βάρος του πρώην υπουργού.