ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Οκτώ στους δέκα πολίτες (81,5%) αξιολογούνθετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», γεγονός που φαίνεται άλλωστε και από τα ογκώδη συλλαλητήρια συμπαράστασης που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή λάθος τρόπο, 58% απαντούν «με σωστό» και 23,5% «με μάλλον σωστό». Ποσοστό 14% διαφωνούν με τους χειρισμούς και 4,3% δεν απαντούν.

Την ίδια στιγμή, την αισιοδοξία τους ως προς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79,7% έναντι 13,4%, που εκτιμούν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ρήξη.

Στην ερώτηση για την αποτίμηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, 56,1% απαντούν «θετικά» και 27,5% «μάλλον θετικά». Αρνητικά αξιολογούν το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 13,2%.

Για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, 81% επιλέγουν θετικά σε αντίθεση με 13,4% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή. Ποσοστό 5,4% των πολιτών δεν απαντούν.

Σχετικές ειδήσεις