ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Όχι στις βιαστικές αλλαγές στα Πειραματικά Σχολεία

Στ. Θεοδωράκης: Όχι στις βιαστικές αλλαγές στα Πειραματικά Σχολεία

«Μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι δεν είναι στις προθέσεις του η κατάργηση των Πειραματικών Σχολείων.

Μετά από συνάντησή του με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε πως οι όποιες αλλαγές δεν πρέπει να γίνουν βιαστικά.

«Τις όποιες αλλαγές στα δημόσια πρότυπα σχολεία πρέπει να τις μελετήσουν και να τις εισηγηθούν στο υπουργείο επιστήμονες και όχι κομματικά στελέχη, ούτε κάποιοι συνδικαλιστές» συμπλήρωσε.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέφρασαν στον Σταύρο Θεοδωράκη την ανησυχία τους ότι μια τέτοια αλλαγή στη μέση της χρονιάς δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειε , καθώς οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις της επερχόμενης σχολικής περιόδου.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι: «Το κλίμα αναταραχής που προκάλεσαν οι δηλώσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου, δημιουργεί ήδη "ροές" προς την ιδιωτική εκπαίδευση».

Στις συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία του Ποταμιού έλαβαν επίσης μέρος, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς και ο Λεωνίδας Καστανάς, υπεύθυνος τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχετικές ειδήσεις