ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο

Μητρόπουλος: Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο

Τη διαφωνία του με τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στην παράταση της δανειακής σύμβασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου».

Επίσης, εμφανίστηκε αντίθετος στην ψήφιση της συμφωνίας λέγοντας «Βεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή».

Ο κ. Μητρόπουλος προεξόφλησε ότι το Βερολίνο θα ακολουθήσει ακόμα πιο σκληρή γραμμή λέγοντας: «ο Σόιμπλε με το δίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς».

Ο κ. Μητρόπουλος μίλησε για ασάφειες της συμφωνίας «ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας. Ακόμα και η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα»

Σχετικές ειδήσεις