ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος 135 ετών των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρουμανίας

Επέτειος 135 ετών των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρουμανίας

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 135 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Ρουμανίας το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει την αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου
Φέτος συμπληρώνονται 135 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Οι μακραίωνοι πνευματικοί δεσμοί, η φιλία και η εμπιστοσύνη που συνδέουν την Ελλάδα και τη Ρουμανία, αποτελούν την στέρεα βάση, επί της οποίας οικοδομούνται οι πολυσχιδείς σχέσεις συνεργασίας μας, τόσο σε διμερές, όσο και σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με σεβασμό σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Αρχών Καλής Γειτονίας.

Η επέτειος των 135 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Ελλάδα και την Ρουμανία δίνει την δυνατότητα στοχασμού επί των διδαγμάτων του ιστορικού παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα παρέχει την ευκαιρία για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μας, σε κάθε επίπεδο.

Σε μια περίοδο με πολλαπλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για την περιοχή μας, είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για την περαιτέρω εμβάθυνση και δυναμική ανάπτυξή της συνεργασίας μας.

Σχετικές ειδήσεις