ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: 40 χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των Εξαρχείων

Πανούσης: 40 χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των Εξαρχείων

Στη στάση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές και στους «μπαχαλάκηδες» αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

«Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ούτε τα ακαδημαϊκά προβλήματα της χώρας. Θυμάμαι καταλήψεις έξι μηνών, όχι πέντε ημερών. Θυμάμαι να καίνε τα αυτοκίνητα στις διαδηλώσεις του χώρου αυτού. Σαράντα χρόνια καίνε στα Εξάρχεια. Άρα είναι ένα κοινωνικό, είναι ένα ακαδημαϊκό πρόβλημα τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια. Κανείς δεν μπορεί να λύσει αυτό το κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα. Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. Αυτοί που παράγουν το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν...πρέπει να το λύσει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Πανούσης.

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια σημείωσε πως «αν θέλει το πανεπιστήμιο να έχει πανεπιστημιακή αστυνομία ή περιφρούρηση ή οτιδήποτε άλλο ας το κάνει.

Σε ερώτηση γιατί δεν επενέβη η αστυνομία στη Νομική, απάντησε: «Ήταν θέμα στάθμισης. Πρέπει να δεις τι θα συμβεί στη σημερινή νοοτροπία και συγκυρία αν μπούνε μέσα αστυνομικοί, έχουν φυσική επαφή, σπάσουν δύο - τρία κεφάλια, σπαστούν και δύο κεφάλια των αστυνομικών. Οι ίδιοι που λένε γιατί δεν μπήκατε θα λένε γιατί μπήκατε έτσι...40 χρόνια δεν σπάνε κεφάλια; Έγινε τίποτε;», επισήμανε.

Σχετικές ειδήσεις