ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ανθελληνικό «χτύπημα» της Bild: To προκλητικό ερωτηματολόγιο στους βουλευτές

Νέο ανθελληνικό «χτύπημα» της Bild: To προκλητικό ερωτηματολόγιο στους βουλευτές

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από το προκλητικό πρωτοσέλιδο της Bild που καλούσε τους αναγνώστες της να βγάλουν τη «selfie του όχι» ώστε να μην ψηφιστεί από τη γερμανική βουλή η τετράμηνη παράταση του προγράμματος της Ελλάδας και η εφημερίδα «ξαναχτύπησε» ανθελληνικά.

Αυτή τη φορά, έστειλε μειλ στους 631 βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου ζητώντας τους να απαντήσουν ερωτηματολόγιο για το αν θα ψήφιζαν ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. «Θα ψηφίζατε ένα τρίτο πακέτο; Έχουμε ήδη δώσει 71 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα» είναι το ερώτημα.

Μάλιστα, όσοι βουλευτές απαντούσαν καταφατικά λάμβαναν και απαντητικό μέιλ, το οποίο ανέφερε: ««Η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αγνοήσει πολλές φορές τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν ήδη ρισκάρει 71 δισεκ. ευρώ».

Η διορία για την απάντηση, εκπνέει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί.

Η αντίδραση της πράσινης βουλευτού

Τη νέα ανθελληνική εκστρατεία της γερμανικής εφημερίδας, αποκάλυψε η βουλευτής των Πρασίνων Tabea Rößner, η οποία χαρακτήρισε την καμπάνια της Bild κατά της Ελλάδας «ανυπόφορη» και ζήτησε από τους δημοσιογράφους της Bild να σταματήσουν τη δυσφήμιση κατά της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις