ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευθυντής Bild: Μόνο ένα Grexit θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Διευθυντής Bild: Μόνο ένα Grexit θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Τη φιλοσοφία του γύρω από τη δημοσιογραφία και το πως αυτή υπηρετείται από την εφημερίδα της οποίας είναι επικεφαλής, τις απόψεις του για τη χώρα μας και τις δανειακές της ανάγκες, αλλά και τη γνώμη του για τον Γιάνη Βαρουφάκη, μοιράστηκε ο διευθυντής της πολυσυζητημένης Bild, Κάι Ντίκμαν, με συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο Ντίκμαν μίλησε στην «Καθημερινή» και υποστήριξε ότι η Bild είναι μία «πολιτικά μη ορθή εφημερίδα που ασκεί εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση στη Γερμανία», ωστόσο αρνήθηκε ότι φέρει ευθύνη για την ένταση που επικρατεί ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο.

Ο Ντίκμαν δήλωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «είναι σαν να δουλεύει για μας. Με το που κλείνουμε το φύλλο της ημέρας, λέει κάτι καινούριο που θα γίνει πρωτοσέλιδο την επόμενη ημέρα».

Κληθείς να σχολιάσει τα της ανθελληνικής καμπάνιας της Bild και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε ακόμα και στην Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε πως «εμείς το μήνυμα το στέλνουμε στη γερμανική κυβέρνηση κι όχι στους Έλληνες. Λέμε να μην δοθούν άλλα χρήματα και να αλλάξει η πολιτική». Όσο για την Ένωση Δημοσιογράφων; «Είναι συνδικαλιστές...».

Ο επικεφαλής της πρώτης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας, που πουλά καθημερινα 2,3 φύλλα, θεωρεί ότι η μόνη λύση για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας είναι το Grexit, ενώ... «αποθεώνει» την Τουρκία γιατί «παρέχει υψηλότερες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές».

Σχετικές ειδήσεις