ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Θα δώσω ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχω κάνει

Κατρούγκαλος: Θα δώσω ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχω κάνει

Εκπνέει σήμερα η διορία που έχει δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος να ζητήσουν συγγνώμη όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση που τον φέρει να έπαιρνε αμοιβή για επαναπροσλήψεις, διαφορετικά όπως είπε θα υποβάλει μήνυση και αγωγή στο Βήμα και στη Bild.

Τη Δευτέρα το πρωί χαρακτήρισε εκ νέου απολύτως ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τις καταγγελίες ότι έπαιρνε αμοιβή 12% , έως τις 27 Ιανουαρίου, για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά αποδεικτικά για τις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένα τέτοιο συμφωνητικό θα παραιτηθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο Βήμα όσο και στην γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναπαράγει το δημοσίευμα, ενώ όπως είπε προτίθεται να ζητήσει την άρση του δικηγορικού απορρήτου και θα δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχω κάνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε ακόμα μια φορά στημένη και προκατασκευασμένη την ιστορία, η οποία όπως είπε έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες είναι ένα «συμβόλαιο διαπλοκής» που στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ για αυτή την υπόθεση, λέγοντας ότι το «Βήμα» εκτελεί «συμβόλαιο».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν προσδοκά να πάρει ούτε ένα ευρώ όταν αυτοί οι άνθρωποι γυρίσουν στο Δημόσιο και ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε εργολαβική συμφωνία με τους σχολικούς φύλακες που θα επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Επίσης, είπε ότι δεν αισθάνεται και δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και όπως είπε θέλει να έχει τη δυνατότητα εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά να γυρίσω στη δουλειά του.

Από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμόο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Κατρούγκαλο είπε ότι "στη θέση σου θα είχα παραιτηθεί".

Σχετικές ειδήσεις