ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Σαφές μήνυμα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε για άλλη μία φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας σήμερα, Τρίτη (24/03/2015) το πρωί στο MEGA εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο χαρακτήρισε κατ΄άρχην ηθικό. Ωστόσο, διευκρίνισε πως άλλο θέμα είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις και άλλο το κατοχικό δάνειο.

«Δεν θα κάνουμε πίσω και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική» δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ χθες, Δευτέρα (23/03/2015) κατά τη διάρκεια της συνάντησής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για το θέμα λέγοντας ότι θα το δούμε στο πλαίσιο της επιτροπής που έχει συγκροτήσει η γερμανική βουλή.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα της Siemens καθώς όπως είπε «χρειάζονται δύο για τη διαθφορά» επισημαίνοντας το θέμα Χριστοφοράκου.

«Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε» συμπλήρωσε.

Ο κ.Καμμένος προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων για το υπουργείο Άμυνας το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον υπουργό να σημειώνει ότι έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες όπως η μετάθεση δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά για ενίσχυση των συνόρων, αλλά και για κατάργηση, όπως υποστήριξε, του ρουσφετιού.

Στα νομοσχέδια, όπως τόνισε, περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους να την επεκτείνουν με έμμισθη σχέση για ακόμα δύο χρόνια.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα άλλάξει το καθεστώς της αποστρατείας στα 50 και τα 55 χρόνια, ενώ προανήγγειλε και τη σύσταση φορέα στον οποίο θα περιληφθούν όλα τα εναέρια μέσα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να γίνεται εξορθολογισμός της χρήσης τους.

Σχετικές ειδήσεις