ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση Δούρου με τη ΝΔ

Σφοδρή σύγκρουση Δούρου με τη ΝΔ

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τη μεταφορά μέρους των αποθεματικών της σε λογαριασμό της ΤτΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κ. Δούρου ότι με πρόσχημα τα καλύτερα επιτόκια, αποφάσισε τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μαζευτούν από την κυβέρνηση χρήματα.

Παράλληλα, η Ν.Δ. χαρακτήρισε έκθετη την ίδια, καθώς και όσους συνέπραξαν.

Στις καταγγελίες της Ν.Δ απάντησε σε έντονο ύφος η κ. Δούρου, σημειώνοντας ότι το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε να επιδείξει τη γύμνια των επιχειρημάτων του σχετικά με την καθόλα νόμιμη και διάφανη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λίγα λεπτά πριν από τα βραδινά δελτία ειδήσεων.

«Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που διέλυσε την οικονομία, που οδήγησε στο λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, που κατέστρεψε τους μικρο-ομολογιούχους, που εξαθλίωσε την κοινωνία, το κόμμα που αρνήθηκε την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια, το κόμμα που έκανε σημαία την κομματικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα προς την απαξίωση: βάλλει κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, αμφισβητώντας το κύρος της και κάνοντας λόγο για ευθύνες που θα αναζητηθούν», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις