ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κατρούγκαλος προσέλαβε στο υπουργείο δικηγόρους της εταιρείας του

Ο Κατρούγκαλος προσέλαβε στο υπουργείο δικηγόρους της εταιρείας του

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου δίνουν έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο κ. Κατρούγκαλος προσέλαβε στο υπουργείο ως συμβούλους δικηγόρους - συνεργάτες της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δύο συνεργάτιδες της δικηγορικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για τις Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου, οι οποίες -όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου που δημοσιεύει η εφημερίδα- προσελήφθησαν από τις 27/01/2015 (δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου).

Υπενθυμίζεται, ότι ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε αγωγή για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το επίμαχο δημοσίευμα ισχυριζόταν ότι ο κ. Κατρούγκαλος «έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», διασφαλίζοντας «προμήθεια 12% επί των ακαθάριστων ποσών», ενώ μάθαινε ότι... «εκλέγεται βουλευτής και ο πρωθυπουργός τον βάζει και στην κυβέρνηση», δηλαδή μεταξύ 26-27/01/2015.

Σχετικές ειδήσεις