ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου ενόψει Eurogroup

Κρίσιμη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου ενόψει Eurogroup

Αγώνα δρόμου, προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την αξιοπιστία των μη υφεσιακών μέτρων που προτείνει και να φθάσει σε έναν «έντιμο συμβιβασμό» αποφεύγοντας τη μετωπική με το… αδιέξοδο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, δίνει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του θέλουν να παραμείνουν πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, παρά το γεγονός ότι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές.

Με φόντο έτσι τις συζητήσεις στο Brussels Group όπου θα συνεχιστεί και σήμερα (29/3) η «ακτινογραφία» της λίστας μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ξεκινά μπαράζ συνεδριάσεων.

Το πρώτο ραντεβού έχει κλειστεί για τις 3.30 το μεσημέρι, όταν - υπό την προεδρία του Τσίπρα - αναμένεται να συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται άλλωστε ότι αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση επί των διαπραγματεύσεων.

Συνεδριάζει και το κυβερνητικό συμβούλιο

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τη σκυτάλη παίρνουν οι υπουργοί, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει συγκαλέσει κυβερνητικό συμβούλιο στις 7 το απόγευμα.

Σε αυτό, αναμένεται να εξετάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα ενόψει του κρίσιμου Eurogroup που θα συνεδριάσει την Τρίτη ή την Τετάρτη για την τελική έγκριση των μεταρρυθμίσεων που θα κρίνει και τη ροή της «κάνουλας ρευστού».

Επί τάπητος θα τεθεί και το έργο των υπουργών, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση έχει διακηρυγμένο στόχο να φέρει προς ψήφιση τουλάχιστον έξι νομοσχέδια, ενώ αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το Κυβερνητικό Συμβούλιο αναμένει επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση του αντιπροέδρου Γιάννης Δραγασάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά από τις επαφές τους στο Πεκίνο, οι οποίες - όπως εκτιμάται -δεν εξαντλήθηκαν μόνο στο επενδυτικό σκέλος.

Σχετικές ειδήσεις