ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις

Βίτσας: Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις

«Οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά. Η κυβέρνηση θέλει να βρεθεί κοινός τόπος για το κοινό συμφέρον» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις που έκανε τη Κυριακή (29/03).

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας επεσήμανε «ούτε να παραδοθεί θέλει η κυβέρνηση, ούτε συνθήκες ρήξης θέλει, θέλει να βρεθεί ο κοινός τόπος για το κοινό εθνικό συμφέρον.

Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις» ενώ στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «πρέπει να πάμε στη λογική της πραγματικότητας, τι μπορεί να γίνει τώρα στη βάση του προγράμματος».

«Οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά, θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία χωρίς βάρη στις πλάτες των πιο φτωχών, και να διαμορφώσουμε συνθήκες λειτουργίας της αγοράς».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ζήτησε να δοθούν πίσω στην Ελλάδα τα 1,2 δισ. ευρώ που επιστράφηκαν στον EFSF «κατά λάθος» όπως είπε με νόημα καθώς και τα 1,9 δισ. ευρώ που χρωστά η ΕΚΤ ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και την πρόσληψη τριών από τις συνεργάτιδές του στο υπουργείο, ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Δεν υπάρχει νομικό και ηθικό ζήτημα... εκπλήρωσε το ηθικό του δικαίωμα και επιταγή να προασπίζεται τους εργαζομένους ενάντια στο μνημόνιο».

Σχετικές ειδήσεις