ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Καμμένος: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Η Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην καθιερωμένη εκδήλωση μετά δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, που πραγματοποιείται την παραμονή της ελληνικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ πρέπει να γίνουν ακόμη πιο στενές, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν αλλάζει κατεύθυνση.

«Από την 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα στείλουμε ένα μήνυμα εθνικής ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην «επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου και με το Ισραήλ»

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «με τη συνεργασία των ΗΠΑ μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία, η οποία θα μπορέσει να δώσει τη λύση ασφάλειας στην περιοχή», ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει εκμετάλλευση «του πλούτου που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος στα έγκατα της γης».

Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να γίνουν ακόμη πιο στενές. Και επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται διάφορα, μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση. Και βεβαίως η Ελλάδα έχει και άλλους συμμάχους, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές, οι οποίες επιλέγηκαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Απευθυνόμενος προς τους ομογενείς, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται ανάμεσά τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να είναι οι Έλληνες ενωμένοι», καθώς «όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι εκείνοι που έχουν αποδείξει τη φιλία τους», ενώ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν δάνεισαν την Ελλάδα για να πάρουν πίσω τόκους, αλλά στήριξαν την Ελλάδα για να αναπτυχθεί και να προχωρήσει στο δυτικό ελεύθερο κόσμο.

Ακολούθως, ανέφερε ότι προς το τέλος Μαΐου, θα συναντηθεί επίσημα με το νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Κάρτερ.

Μιλώντας για τους υδρογονάνθρακες και την ΑΟΖ επανέλαβε ότι «θα επιδιώξουμε να εμπλακούν στην εξόρυξη και αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, είτε αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων».

Σχετικές ειδήσεις