ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Βουλή, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το κυβερνητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Τα νομοσχέδια αυτά είναι:

  • Επανασύστασης και λειτουργίας της ΕΡΤ. Όπως έγινε γνωστό η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.
  • Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ' τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος.
  • Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
  • Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

Εν τω μεταξύ Ο κ. Τσίπρας ζήτησε το απόγευμα της Κυριακής από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη δανειακή σύμβαση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Σχετικές ειδήσεις