ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Κόκκινες γραμμές σε μείωση συντάξεων και αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Στρατούλης: Κόκκινες γραμμές σε μείωση συντάξεων και αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον Real Fm, αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης, τις κόκκινες γραμμές και το τι ζητάνε οι δανειστές.

«Επιδιώκουμε μια θετική συμφωνία. Θετική συμφωνία θεωρούμε αυτήν που δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακά μέτρα και δεν θα συνεχίζει τις μνημονιακες πολιτικές», τόνισε.

Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές, ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για μείωση συντάξεων, λέγοντας: «Δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για το Ασφαλιστικό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα τη μείωση των συντάξεων».

Σχετικά με το αν έχουμε προτείνει αλλαγές για το ασφαλιστικό, ο κ. Στρατούλης σημείωσε:

«Έχουμε στείλει 17 προτάσεις, οι οποίες είναι κοστολογημένες απολύτως και ο βασικός τους κορμός είναι οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός, όπως τις είχα εξειδικεύσει στη Βουλή ως αρμόδιος υπουργός».

Σχετικά με τους Θεσμούς και πώς βλέπουν τις κινήσεις της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε, «Αν πάμε με τη λογική των θεσμών, οι οποίοι επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ο νέος μαθηματικός τύπος στα εφάπαξ και αν επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, τότε, αν εφαρμοζόταν η δική τους λογική, θα έπρεπε να σκοτώσουμε όλους τους Έλληνες συνταξιούχους, για να μην έχουν ελλείμματα τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Realnews, ο οποίος ανέφερε ότι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι «όχι σε περικοπές μισθών-συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων», ο κ. Στρατούλης είπε:

«Είναι κόκκινη γραμμή να μη γίνουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με βάση τις δικές τους προτεραιότητες, αλλαγές που οδηγούν σε νέες μειώσεις συντάξεων και αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η άποψη η δική μας είναι να μη γίνουν καθόλου μειώσεις φέτος και πρέπει να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και από εκεί και πέρα έχουμε κάνει προτάσεις για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».

Σχετικές ειδήσεις