ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Τσίπρας και Καμμένος κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων

Νέα δημοσκόπηση: Τσίπρας και Καμμένος κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων

Την εμπιστοσύνη των πολιτών φαίνεται να έχει κερδίσει η κυβέρνηση τόσο στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που αποδεικνύουν τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος εμφανίζονται ενισχυμένοι, σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και ο Πάνος Καμμένος 35%, αύξηση 23%.

Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15% ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος .

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, το 55,5% θεωρεί ότι είναι σωστές.

Διχασμένη η κοινή γνώμη για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

Όσον αφορά την εντύπωση των ερωτώμενων για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο οι γνώμες επιμερίζονται στο ίδιο ακριβώς ποσοστό, με 45,5% να δηλώνει ότι ο Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ το υπόλοιπο 45,5% να αναφέρει ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Το 9% των ερωτηθέντων απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού στους επόμενους 12 μήνες

Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.

Σχετικές ειδήσεις