ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Κατά της διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Λαφαζάνης: Κατά της διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Την αντίθεση του για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, επειδή αφενός γειτνιάζουν με μεγάλο σχολικό συγκρότημα η λειτουργία του οποίου θα αναστατωθεί και αφετέρου γιατί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και άλλων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου ως υπουργός και ως βουλευτής, επί πολλά χρόνια στη Β΄ Πειραιά, να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που είχα την ευκαιρία να εκφράσω και στον αξιότιμο συνάδελφό μου υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο» είπε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «ο συγκεκριμένος χώρος των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, βρίσκεται σε άμεση επαφή με ένα πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα με πάμπολλες σχολικές μονάδες. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε αυτόν, λοιπόν, τον χώρο, όπου είναι φυσικό να υπάρξουν ποικίλες πολιτικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπιθύμητη αναστάτωση στη μαθητική ζωή και τις σχολικές λειτουργίες, ενώ είναι προφανέστατος ο κίνδυνος παράλυσης στη ζωή των συνοικιών της Β' Πειραιά και πρωτίστως του Κορυδαλλού».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο υπουργός αποτελεί πρόκληση η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε μια περιοχή όπως αυτή της Β' Πειραιά και σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των επιθέσεων σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και μεταναστών, αλλά και μελών του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών και οργανώσεων.

«Η επείγουσα αναζήτηση μια άλλης τοποθεσίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απολύτως αναγκαία» έκρινε ο κ. Λαφαζάνης.

Σχετικές ειδήσεις