ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 11,6 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 11,6 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία οι Έλληνες φαίνεται να εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συγκεκριμένα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου από την εταιρεία Metrisi και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα, Πρώτο Θέμα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει το 35,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 23,6% με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.

prothesi psifou

Σχετικά με το μέλλον της χώρας, το 54,7% βλέπει «υπαρκτό» το ενδεχόμενο χρεωκοπίας στο προσεχές διάστημα, ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών.

Ωστόσο, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης θετικά βλέπουν οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις