ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα-Συναντήσεις με Πούτιν και Μεντβέντεφ

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα-Συναντήσεις με Πούτιν και Μεντβέντεφ

Επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 8 και 9 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνομιλίες με τον κ. Πούτιν, καθώς και τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας.

Παράλληλα, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολιάζοντας τη συνάντηση διευκρίνισε ότι «το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα έχει να κάνει με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας» και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι σίγουρος».

Υπενθυμίζεται ότι η επικείμενη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις εκ μέρους Γερμανών πολιτικών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του, ενώ ανάλογη στάση τηρεί και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σχετικές ειδήσεις