ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Διάσπαση δημοκρατικού τόξου κατά της τρομοκρατίας από τη κυβέρνηση

Βενιζέλος: Διάσπαση δημοκρατικού τόξου κατά της τρομοκρατίας από τη κυβέρνηση

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που καταργεί τις φυλακές τύπου Γ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση διασπά το ενιαίο μέτωπο του δημοκρατικού τόξου κατά της τρομοκρατίας αντί να το χαλυβδώνουμε. Τεράστιο λάθος. Που πηγαίνει η χώρα; Η κυβέρνηση ξέρει; Υπάρχει πλήρης απουσία στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα και ανεξέλεγκτες αντιφάσεις που δεν αφορούν το εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά το αποτέλεσμα της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων που έχει δημιουργηθεί σε εθνικολαϊκιστική βάση».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα εκτός του νομοσχεδίου. Για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε πως «το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το ευρώ μετακυλώντας την ευθύνη είτε στους Ευρωπαίους, είτε στους πολίτες με δημοψήφισμα; Τους εκβιάζουμε απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσουμε και άρα θα στεναχωρηθούν και θα φορέσουν μαύρα αλλά εμείς θα έχουμε πεθάνει».

Μάλιστα χαρακτήρισε ως «κινητή εορτή» την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα: διαπραγμάτευσης, μεταναστευτικής πολιτικής και θεσμών», όπως η δικαιοσύνη και ο σωφρονισμός.

«Κοινός παρανομαστής είναι η διπλή γλώσσα, άλλη μέσα και άλλη έξω, και η διπλή κίνηση, μία παλινδρόμηση», υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «ακούμε για διαπραγμάτευση και έντιμο συμβιβασμό και παράλληλα για ρήξη. Συγκροτείται Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος και παράλληλα γίνεται κανονική καταβολή δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Κλείνετε το μάτι στους κουκουλοφόρους και διορίζετε φίλους και συγγενείς σε κρατικές θέσεις. Αποστέλλετε μήνυμα προς διακινητές μεταναστών και προσφύγων πως η Ελλάδα είναι καλή πύλη εισόδου. Όλα μαζί! Ιδεοληπτική, επικίνδυνη προσέγγιση. Άνοιγμα περιττών μετώπων. Παιχνίδι με την φωτιά!».

Σχετικές ειδήσεις