ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει λάθος προτεραιότητες

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει λάθος προτεραιότητες

«Δεν υπάρχει χώρα χωρίς πειθαρχικές φυλακές» δήλωσε ο επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ, ενώ τόνιας ότι «πάνω από το 50% αυτών που βγαίνουν με τις ευεργετικές διατάξεις επιστρέφουν στην φυλακή».

Η κυβέρνηση έχει λάθος προτεραιότητες, υποστήριξε οΣταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που καταργεί τις φυλακές τύπου Γ.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση είπε προς τη κυβέρνηση «να σταματήσετε το φλερτ με τους τυχοδιωκτισμούς και να κάνετε αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Μια έντιμη συμφωνία, έναν έντιμο συμβιβασμό – όπως λέει ο Πρωθυπουργός - για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να μπει τέλος στη λιτότητα. Αυτή και μόνον αυτή την εντολή έχετε πάρει. Σταματήστε επιτέλους να παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα και εθνική τραγωδία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδίδει ξανά τα πανεπιστήμια στους κομματικούς στρατούς. Να ξαναρχίσει η ΟΝΝΕΔ τα πάρτι στην Μύκονο και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τα κάμπινγκ στο Γύθειο. Με υποσχέσεις συναλλαγής με καθηγητές και πρυτάνεις».

Ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι διαψεύσθηκαν οι ελπίδες που είχε για μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και τις φυλακές. «Δυστυχώς λειτουργείτε ως εκπρόσωπος των συνιστωσών. Και να 'ταν μόνο αριστερές! Το προτέρημά σας ότι δεν είσαστε κομματικό στέλεχος, το μετατρέψατε στο μεγάλο σας μειονέκτημα», είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Τέλος, πρότεινε να μην καταργηθούν οι φυλακές ανηλίκων και ζήτησε να χρησιμοποιούνται τα «βραχιολάκια», ενίσχυση του θεσμού των αγροτικών φυλακών, να λειτουργήσει η Κασσαβέτεια και ως θεραπευτικό, αγροτικό κέντρο απεξάρτησης για τους νέους κρατούμενους, να επιβάλλονται κοινωνικές ποινές, να στηριχθούν τα σχολεία και οι δραστηριότητες μέσα στις φυλακές (μουσική, σχέδιο, ξυλογλυπτική, σπορ), να υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης σε τεχνική κατεύθυνση και προγράμματα επανένταξης των κρατουμένων.

Σχετικές ειδήσεις