ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τους δανειστές με νέο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τους δανειστές με νέο μνημόνιο

Νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό, θα υπογράψει η κυβέρνηση, εκτιμά ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ήδη σε θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News τόνισε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο ενώ θα έχει σε ισχύ νόμους και επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων.

«Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα».

Ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι ανοιχτό, ωστόσο, απορρίπτει το σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης, στην παρούσα φάση.
Σχολιάζοντας το θέμα της παράνομης μετανάστευσης υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση και απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη συνθήκη Σένγκεν.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει άμεσα να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, γρήγορη και δίκαιη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φύγουν στις χώρες τελικού προορισμού τους».

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητά να μην υπάρξει καμία περίπτωση κουκουλώματος της υπόθεσης και έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση», η οποία είναι «ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της».

Σχετικές ειδήσεις