ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Ο Βαρουφάκης υπέστη πολιτικό bullying

Μητρόπουλος: Ο Βαρουφάκης υπέστη πολιτικό bullying

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από κυβερνητικές πηγές ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα ή εκλογές αφού η συμφωνία είναι θέμα χρόνου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, επανέρχεται στο θέμα θεωρώντας ότι πρόκειται για εθνικό μονόδρομο.

"Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση εθνικού σχεδιασμού, είναι εθνικός μονόδρομος. Δεν μπορεί στον εκβιασμό του κ. Σόιμπλε και της ευρωπαϊκής τεχνοδομής να μην υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για να απορριφθεί αφενός αυτός ο εκβιασμός αφετέρου για να ακυρωθεί η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου", είπε μιλώντας στο STAR.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησε μάλιστα να πάψουν "να πιέζουν την κυβέρνηση να ενδώσει στον εκβιασμό των δανειστών".

Ακολούθως ο Αλέξης Μητρόπουλος έδωσε και το στίγμα του ερωτήματος σημειώνοντας: "Mε δεδομένο ότι η απόφαση του ελληνικού λαού είναι η λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο μνημόνιο και σε μέτρα. Συμφωνείτε;".

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής στήριξε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, για τον οποίο είπε ότι "έχει αναδείξει το ελληνικό ζήτημα σε όλες τις διαστάσεις, με περηφάνεια και αξιοπρέπεια".

"Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση πρέπει να τον στηρίξουν με όλα τα μέσα διότι αν αναγκάσει η πλευρά Σόιμπλε να αποπεμφθεί ή να απαξιωθεί ο Βαρουφάκης θα είναι η έναρξη της ήττας της ελληνικής πλευράς", υποστηρίζοντας ότι το πολιτικό bullying που του κάνανε στη Λετονία ήταν ένας σχεδιασμός απαξίωσης του εθνικού διαπραγματευτή.

Σχετικές ειδήσεις