ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις για να επιτευχθεί συμφωνία

Σκουρλέτης: Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις για να επιτευχθεί συμφωνία

Με ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό θα μπορούσαν να έχουν επιτυχή κατάληψη οι συνομιλίες, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, σημείωσε: «Εδώ που έχουμε φθάσει, απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Απαιτείται πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό»

«Αυτό το οποίο απαιτείται σήμερα είναι να υπάρξουν πολιτικές προσεγγίσεις εκατέρωθεν. Αν, δηλαδή, οι δανειστές μας θέλουν να υπάρξει μία λύση, η οποία δεν θα είναι ένας επώδυνος και ταπεινωτικός συμβιβασμός για την Ελλάδα -που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός- ή όχι. Αυτό είναι το ερώτημα», διευκρίνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι η πλευρά των δανειστών πιέζει για θέματα όπως οι ομαδικές απολύσεις, η 13η σύνταξη, ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει «παράλογη εμμονή» στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων: «Ζητήματα που -όπως καταλαβαίνουν όλοι-, δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δεν επηρεάζουν την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της».

«Οι κόκκινες γραμμές είναι κόκκινες, για να υπάρχουν. Αν είναι συνεχώς να τις πηγαίνουμε πιο πίσω ή να αλυσοδεθούμε με αυτές, τότε παύουν να είναι κόκκινες γραμμές», τόνισε, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Σχετικές ειδήσεις