ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Όχι μόνο δεν καταργείται η Διαύγεια αλλά θα αναπτυχθεί περαιτέρω

Κυβέρνηση: Όχι μόνο δεν καταργείται η Διαύγεια αλλά θα αναπτυχθεί περαιτέρω

Να διαβάσουν προσεκτικά την τροπολογία για την «Διαύγεια» προτρέπει η κυβέρνηση όσους αντιδρούν, και διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα κατάργησή της.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας ότι «επιμένει η εφημερίδα «Καθημερινή» -σήμερα και πρωτοσέλιδα- ότι η κυβέρνηση «ξηλώνει» την «Διαύγεια» και ξεκαθαρίζουν «δεν καταργείται, ούτε κατά διάνοια, η «Διαύγεια», η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να την αναπτύξει περαιτέρω»

Οι ίδιες πηγές αποσαφηνίζουν ότι «δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών».

« Με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται μια «τεχνικού τύπου» διευθέτηση για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλίεται και διενεργείται σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους. Αυτό γίνεται για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά» διευκρινίζεται.

Τέλος η κυβέρνηση συστήνει σε όσους κάνουν λόγο για κατάργηση της «Διαύγειας» : « Η καλύτερη, πάντως, κριτική είναι το… διάβασμα! Ας μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία»

Σχετικές ειδήσεις