ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο,Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα (07/05/2015) ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η επικείμενη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

Σχετικές ειδήσεις